Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

onsdag 24 juni 2015

Armring av en gammal sked

Mina favoritbestick är "Fransk lilja" och när man får en gammal strösked från 1907 i "fransk lilja" blir man rätt sugen på att börja bearbeta den. Det blev dock en utmaning. Eftersom skaftet inte var så långt, behövde jag varje millimeter som var möjlig. Jag värmde skeden försiktigt och efter en stund släppte lödningen mellan skaft och skål. Där skålen suttit var skaftet lite tunnare, men jag filade och putsade så mycket jag vågade för att få det jämnt och snyggt. Ville ju inte att det skulle bli ännu tunnare. Resultatet blev en härlig armring. Den är något asymmetrisk för att det vackra mönstret på skaftet ska synas lite bättre på handledens översida. Jag själv har medelkraftiga handleder och den sitter lagom på min arm. Den går dock böja ut något om det skulle behövas. Vad jag ska göra av skålen vet jag inte än. Lägger undan den ett tag, tror jag ...


Armring gjord av ett skedskaft från 1907. Äkta silver.
Innermått: 49 x 66 mm.
525:- + ev porto

Silverstämplar.
Glömde min egen tillverkarstämpel, men nu sitter den i raden också.
Lite asymmetrisk för att det vackra mönstret på skaftet ska komma till sin rätt.


Skedens ursprungliga utseende.

Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar