Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

lördag 28 mars 2015

Skrotsilver

Under hela tiden jag sysslat med besticksmycken har jag samlat äkta silver i en "skrotburk". Oftast är det bitar av skaft från teskedar som blir över. Har länge tänkt göra något med det, och den senaste tiden har jag testat mig fram. Att smälta silver är kul. Jag är lite "halvpyroman" och gillar att elda, så ...
I går hade jag ett av mina barnbarn på besök. Vi kom att prata om att elda och kom då in på att man kan elda olika saker. Vi pratade om att en del ämnen smälter när man eldar. Pedagogen i mig gick igång och då var det ju läge att göra praktiska övningar. Först visade jag honom vad som hände när man smälte mindre bitar till små silverkulor, sen klippte jag sönder en bit av ett överblivet teskedsskaft. Han fick lägga bitarna i en hög och sen höll vi båda två i brännaren och smälte skrotet till en kula. Han var med hela proceduren och fick lägga sin kula i betbadet och kratsa den med mässingsborsten. Det svåra momentet att löda fast öglan fick han dock hjälp med. Han är ju trots allt bara 6 1/2 år. ;)
Under tiden han fixade sin kula (som mamma ska få) gjorde jag ett par själv också. Filade en del, men lät dem ha kvar lite av sin "råa" yta.

Silverkulor, gjorda av silverskrot. Kulornas bredd 11 mm.
225.-/st. + ev porto (Kedja ingår ej)
(SÅLDA!)
Willes silverkula, gjord av äkta silverskrot. ca 7 mm. Ej till salu! 

Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar