Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

torsdag 3 mars 2016

Smidda kors, hänge och ring.

Det här är ett projekt som jag hållit på med ett tag. Man gör ett moment och sen blir det liggande ett tag tills man får lite inspiration igen. Idén på ringen fanns där hela tiden, men ett tag trodde jag inte det skulle funka. Från smält skrotsilver till designring kan vägen vara mycket lång. Många hammarslag har det blivit och jag har under tiden förstått att det finns lättare sätt att göra det på, men samtidigt är det kul att se att det går att med enkla medel åstadkomma det man vill.
Tyvärr är det svårt att undkomma att silvret blir porigt när man smälter det, och jag trodde det problemet var borta efter allt hamrande, men efter sista poleringen så framträdde de. Stod och funderade på om jag skulle börja slipa igen, men risken finns att andra porer kommer fram istället, så det fick vara. Ibland måste man tänka att hantverk inte är perfekt, och det finns ju en viss charm med det.
 Slänger med lite bilder på silvret under arbetets gång. ;)

Ett hänge och en ring i äkta silver. se mer info i bildtexterna nedan.
Kors i äkta silver 34 mm högt.
425:- + ev frakt 10:- (SÅLT!)

Ring i äkta silver. 32 mm hög. Storlek 17 mm.
625:- + ev frakt 10:-
Silvret gjutet i gipsform.
Början på en lång hamringsprocess.
Längre och smalare 
Äntligen klar att börja forma ringen.

Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail. Tala om vad du önskar beställa samt din adress.
OBS! Ringen är beställd först när den är betald.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar