Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

onsdag 1 juli 2015

Av kasserade silverskedarI den där skrothögen jag fick häromdagen hittade jag en hel del kul. Bland annat fanns där två skedar. Den ena skeden var i ganska gott skick, men den andra hade absolut sett sina bästa dagar. Det som är bra med äkta silver är att det går att rädda ganska många projekt genom att fixa och trixa lite. Jag kapade av skaftet någon cm, och stämplade en stjärna i änden. Skedbladet bankade jag ut som jag brukar när jag ska göra ringar, och sen hamrade jag lite försiktigt på de små ojämnheterna i kanterna. När det var gjort slipade jag till kanten och polerade upp hela skeden. Det finns små märken kvar inuti skeden, men ibland kan det vara bra att bli påmind om att det som en gång var utom all räddning kan bli något annat användbart.

Silverskrot med bl a två skedar som fick nytt liv.
Även en väldigt illa åtgången sked kan bli vacker. 
Hänge av en liten mockasked i äkta silver. 375:- + ev porto
Ring gjord av en tesked i äkta silver. 18 mm 425:- + ev porto


Den här skeden var gjort av 925 sterlingsilver. Ganska ovanligt i bestick.
Det blir lite mjukare och kanske var det därför den såg ut som den gjorde.


 Hittar du ingen ring i rätt storlek? Hör av dig så fotar jag det jag har i den storlek du är intresserad av.

Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar