Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

tisdag 21 juli 2015

Armband av gjutna silverringar

Undan för undan lär man sig nya tekniker. Jag fick tips om att man kunde gjuta silver i modellgips. Det måste testas givetvis. Det gick riktigt bra och roligt var det dessutom. Jag gjorde ett armband som jag sålde innan jag ens fotat det. Därför gjorde jag ett till så jag åtminstone kunde dokumentera det. De stora ringarna är alltså gjutna och har sin "råa" yta kvar. Tycker om den naturliga ytan som blir när man smälter silver. De små ringarna är gjorda av silvertråd, hoplödda en och en för bästa hållfasthet. I ena ändan sitter en kedjebit för att armbandet ska vara reglerbart i längd, och i änden av kedjan en liten kula gjord av smält silver.


Armband i äkta silver. Kan regleras i längd mellan 18,5 - 24 cm.
De stora ringarnas diameter ca 20 mm.
825:- (SÅLT, men har ett till på G)
Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.


Vill du beställa något skickar du ett mail.


2 kommentarer:

 1. Hej Anita !! Först måste jag säga att jag tycker dina smycken är helt underbara , allt du gör verkar bli snyggt . Och att pengarna går till ett så viktigt ändamål gör det ännu bättre . Det jag undrar är om man kan besöka dej nånstans . Jag är jätte intresserad av Tornedals ringarna eller liknande . Jag bor i Borås . Är du belägen på ett inte alltför långt avstånd så vill jag gärna besöka dej . Om det går . Med vänlig hälsning Jane Bäckström .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för uppmuntran!
   Skicka mig ett mail så tar vi det där. ;)
   anita@car-van.se

   Radera