Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

torsdag 23 juli 2015

Ring och hänge av sked från 1859

Man ska behandla äldre med respekt. Det kan gälla även gamla bestick. Jag fick en hel del silver för någon vecka sedan, varav två mycket gamla skedar. En tesked och en matsked. Teskeden var från 1859 och matskeden från 1843. Så gamla bestick håller jag i med vördnad och funderar på hur livet såg ut för människorna på den tiden de var nya.
Jag började med teskeden. Just för att den är så gammal blir smyckena lite annorlunda. Jag slipade inte bort repor och gjorde så lite åverkan som möjligt. Däremot har jag polerat ytorna så de blev blanka och fina.
Ringen är inte hoplödd och kan därför ändras något i storlek.
Hänget har kvar snäckan som fanns på baksidan av skeden. Den småbuckliga ytan ger hänget ett gammalt utseende, även om det är jag som åstadkommit den. Ju tunnare ett skedblad är desto småbuckligare blir ytan när man hamrar ut det. Det var med bultande hjärta jag hamrade. Hade inte varit så kul om det spruckit, även om det på något sätt ändå blivit ett smycke. Funderade också på om jag skulle såga ut något motiv, men valde att låta det vara så nära original som möjligt.


Hänge och ring i äkta silver gjort av en tesked från 1859.
Hängets höjd 53 mm. 425:- (SÅLT!)
Ringens storlek 18,5 mm (kan justeras något) 450:-


En repa i skeden fick vara kvar som ett minne från gamla tider.
Min tillverkarstämpel sitter på utsidan i den smala änden på skaftet.
En svag gravyr finns kvar på insidan.
Kedja ingår ej, men finns att beställa här.
Har även tunnare pansarkedjor i olika längder.

Hittar du ingen ring i rätt storlek? Hör av dig så fotar jag det jag har i den storlek du är intresserad av.

Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.


Vill du beställa något skickar du ett mail.


1 kommentar: