Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

torsdag 29 januari 2015

Det går att använda det mesta

Jag köpte en låda med diverse bestick för ett tag sedan. En del kunde jag inte använda och sålde vidare på Tradera. En del fick jag inte sålt och ska skickas vidare till secondhandbutiken. En del var inte ens lönt att skänka bort. Grejen jag använde den här gången är gjord av en sån manick. Ett ställ för fruktknivar. Knivarna fanns inte med så ...
Den stod ett tag och bara skräpade. Nysilver är ändå nysilver ...
Armband av diverse bestick har det varit åtgång på ett tag, men nu hade jag inga sockertänger eller ostrongafflar att göra armband av, men den där mojängen ...
Det blev ett armband av den till slut. Jag fick bända loss själva bottenplattan som var lödd. Försiktigt för att inte deformera delen jag skulle använda. Sen filade jag bort det som var överflödigt av lödningen. Vågade inte gå för djupt för att inte hamna under silverlagret. Har nickeltestat där jag filat och det läcker inget nickel. Däremot är det en svag färgskiftning åt gult i lödningen.

Ett ställ för fruktknivar i nysilver blev ... 
... ett armband! 68 x 52 mm.
300:- + ev porto. (SÅLT!)
Den svagt gulaktiga lödningen på armbandets baksida. Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail.

1 kommentar: