Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

tisdag 17 september 2013

Armring av matsked (försök 1)

Känsligare läsare varnas för otäcka bilder! :D
Ringar har jag gjort ett antal nu, men armring är ju ungefär samma sak, trodde jag. Skeden är av nysilver och inte så mjuk som man skulle velat. Här följer en bildkavalkad på tillverkningen av armringen.

Armring gjord av matsked i nysilver. Diameter: ca 65 mm.
175:- (SÅLD!)
En helt vanlig nysilversked.
Hittade i alla fall ingen "kattfot"
Började med att sätta skeden i skruvstädet och dra åt allt vad jag orkade. Viktigt att ha något skyddande material mellan skruvstädet och skeden. Sen är det hammaren som gäller. En träbit under så inte skeden repas, och så banka på rätt sida förstås. 
Sen är det skruvstädet igen. Ett rör är bra att böja runt. Använd ett med mindre diameter än du vill ha armbandet.
Man behöver böja från båda ändar för att få den snygg.
Se upp så du inte slinter, för då kan det gå så här. 
Nästa gång ska jag se till att jag böjer änden lite bättre innan jag kommer för långt. Svårt att göra något åt i efterhand.
Gör åt mer tandkräm på silvret än på tänderna numera. Bästa polermedlet!
Färdig! Om jag är nöjd? Jodå, för att va den första så blev den rätt bra. Gillar den lite "buckliga" ytan på skedbladet.
Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.
Vill du beställa något skickar du ett mail.

5 kommentarer:

 1. så fint Nita<3 det är alltid lika fint med stilrena saker men kan ju va kul o utveckla även det med att stansa in ord..el mönster!!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad du gör fina saker! Fastnade här en bra stund när jag kom från mönsterarkivet :-)
  Tavlorna med text av najtråd var underbara!
  /Åsa

  SvaraRadera
 3. Jättefin!! <3 Tack för att du visar oxå!!

  Verkligen så snyggt!! Fantastiskt!!
  Kram /Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Jag har ett gäng silverskedar som jag fick i konfirmationspresent med mina initialer på. Helt meningslösa enligt mig så jag tänkte göra en ring av en sked. Man behöver alltså inte värma upp silvret innan man böjer? Jag tänker att det finns risk att det bryts, eller? Svara jättegärna på min blogg om du har möjlighet, jag skulle uppskatta det då jag är för förvirrad för att komma ihåg att kika tillbaks just precis här där jag skriver detta ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man värmer silver utan att först pensla på ett visst ämne (kommer inte på vad det heter), så oxiderar silvret. Har inte kommit dit i mitt hantverkande. Jag är fortfarande i teststadiet. ;) Ta en sked du inte är rädd om och testa dig fram. Har du ytterligare frågor får du gärna höra av dig via mejl. Adressen finns längst ner i blogginlägget.
   Anita

   Radera