Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

tisdag 23 augusti 2016

Riktigt gamla skedar ...

Hm .... Nu har jag förstört en sked som var 100 år när jag föddes! Den är alltså 155 år. Eller var. Den är ju ingen sked längre utan en ring. Har aldrig stött på en så tunn sked. Skedbladet blev väldigt "småskrynkligt" och jag var tvungen att löda ringen på två ställen för att få den stabil. I vanliga fall löder jag bara på ett ställe på den här typen av ringar. På så här gamla skedar är det vanligt att stämplarna sitter på skedens ovansida. De hamnade därmed på ringens framsida. Tillsammans med de gamla stämplarna sitter numera även min tillverkarstämpel AW.
Den andra ringen är gjord av en "fransk lilja" från 1925. Gammal den också, även om den inte är 100 år än. Skeden var för lång för att mönstret skulle hamna på framsidan, så jag fick först ta bort en bit av skaftet och sen löda ihop den igen.

Skedringar i äkta silver. Se mer info under bilderna nedan.
Ring gjord av sked från 1861. 18,5 mm.
475:- + ev frakt 10:- (SÅLD!)Ring gjord av "fransk lilja" från 1925. 18,75 mm
475:- + ev frakt 10:-
Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om LoveNepals arbete här.

Vill du beställa något skickar du ett mail. Tala om vad du önskar beställa samt din adress. 
Ange gärna om du vill betala med swish eller banköverföring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar