Kul att just du hittade hit!
Den här bloggen har framförallt syftet att sprida information om ett arbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Om jag sen kan bidra till det arbetet genom lite försäljning av mina alster är det ännu bättre. Projektet jag stöder heter Love and Hope och räddar asiatiska barn ur djupaste förnedring i sexslaveri. Läs mer på Love and Hopes egen hemsida:
https://loveandhope.org

tisdag 21 april 2015

Av nio skedar med gravyr

Jag köpte ett antal silverskedar med gravyr på. Gravyr på smycken är inte så kul, i synnerhet om det hamnar på utsidan/framsidan. Men skedskaft är ju i regel så tjocka att de går att slipa bort en del material på. Är det sen inget mönster så är det ännu lättare. Lite tid och lite envishet så var det väck.

Jag använde den yttersta biten av skaftet till ett par örhängen och passade på att göra några ringar av det som blev över. Ett par skedar fick behålla hela sin längd och gjorde i lite större storlek. Ytterligare en variant på ring blev det av bara skaftet. Lite kul att variera smyckena utifrån likadana skedar.

Smyckena är gjorda av äkta silverskedar som hade gravyr på skaftet. 
Ringar gjorda av nästan hela skeden i st 17,5, 18 och 19 mm   425:-
Ringar gjorda av hela skeden i st 18,5 och 19,5 mm   425:-
Ringar gjorda av skaftet i st 18,5  400:-
Örhängen gjorda av yttersta biten av skedskaft. 325:- (SÅLDA!)
Örhängen med handsmidda krokar i äkta silver
Varenda krona som kommer in av försäljningen används till att rädda nepalesiska småflickor ut ur sexslaveri. Läs mer om det arbetet här.

Vill du beställa något skickar du ett mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar